Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/public/sites/www.kdv-babywellness.be/templates/webtemplate1/functions.php on line 177

Buiten slapen

Waarom buiten slapen?


 

De optie om Uw kind te laten slapen in een veilig bedje buiten is een mooie aanvulling op de visie van Kinderdagverblijf Baby Wellness.
Ouders mogen zelf aangeven of zij hun kind buiten willen laten slapen of de voorkeur geven aan een bed binnen.
We beschikken over voldoende bedden binnen.

De geschiedenis:
U zou misschien verwachten dat kinderen vaker buitenslapen in landen waar het warm is. Maar juist in de Scandinavische landen is buitenslapen erg populair . Ouders in Finland krijgen zelfs vanuit het consultatiebureau het advies om hun baby (vanaf 2 weken) buiten te laten slapen .  Ook in Nederlandse kinderdagverblijven zien we het gebruik van de buitenbedjes enorm stijgen.

Waarom:
Het buiten slapen draagt bij aan een goede gezondheid van uw kind. Kinderen die buiten slapen maken door het zonlicht meer vitamine D aan. Uit medisch oogpunt is het ook absoluut verantwoord. Kinderen die vaak verkouden zijn of last hebben van luchtweginfecties en allergieën zijn hierbij gebaat. Kinderen die buiten slapen zijn veelal minder verkouden. Dit omdat de luchtkwaliteit buiten beter is dan binnen. Een ander groot voordeel is dat veel kinderen buiten rustiger, dieper en langer slapen! Ook de 'moeilijke' slapers! Buiten slapen zorgt in die gevallen voor beter uitgeruste kinderen!

De afhankelijkheid van hun zintuigen maakt dat baby’s ruiken, horen, voelen, proeven en zien als de beste! Deze zintuigen worden buiten volop geprikkeld. In een buitenbedje vallen kinderen in slaap terwijl ze kijken naar de wolken en luisteren naar de geluiden van buiten, zoals ritselende bladeren, fluitende vogels, etc. Ook maken ze kennis met veranderende weersomstandigheden: Het getik van de regen op hun huisje en de frisse buitenlucht op hun wangetjes. Kortom, buiten zijn is voor baby’s een waardevolle kennismaking met de natuur.

De bedbekleding:
Kou is niet erg, daar worden de kinderen op gekleed, uiteraard worden bizarre weersomstandigheden in de gaten gehouden.
Een dikke slaapzak en/of deken naarmate de temperatuur lager is en wanten en een muts bij lichte vorst. Wij maken gebruik van een speciale vierseizoenen buitenslaapzak. Het beddengoed en matras worden ‘s nachts binnen bewaard, zodat het aangenaam warm is en niet vochtig wordt.

Het buitenbed zelf:
Het buitenbed voldoet aan de wettelijke gestelde Europese normen voor meubilair dat wordt gebruikt in kinderdagverblijven. Door de bijzondere constructie van het bed zijn regen en wind geen spelbreker bij het buiten slapen. Daarnaast is het bed voorzien van een hor dat insecten en andere dieren bij de kinderen vandaan houdt.
Door de solide en wendbare wielen is het bed goed en eenvoudig verplaatsbaar. Dit geeft ons de mogelijkheid het bed binnen ons zichtveld te plaatsen. Eén blik door het raam en we zien hoe het is met het slapende kindje. De buitenbedjes staan zo gepositioneerd dat het kind beschut is tegen directe zon, slagregen en wind.


Kinderdagverblijf Baby Wellness

Maastrichterstraat 1-C, 3690 Zutendaal
Telefoonnummer: 089-615008
Ondernemingsnr: 0851-848-456